Handleiding Frituurpan 8 liter

Bak je er niks van? Door middel van onderstaande handleiding, een overzicht van de veelvoorkomende problemen en de veelgestelde vragen helpen we je graag op weg.

Kom je er toch niet uit? Ons supportteam is te bereiken op 0355825404.

Ga direct naar:

> Handleiding

> Veelvoorkomende problemen

Handleiding

Hoe moest dat nu ook alweer?

Stap 1

Vul de frituurbak met olie. Vul de frituurpan niet hoger dan het maximale niveau zoals aangegeven aan de binnenzijde van de frituurpan.

Stap 2

Stop de stekker in het stopcontact, het groene lampje zal gaan branden.

Stap 3

Draai de thermostaat rechtsom en zet deze op de door u gewenste temperatuur. Het gele indicatielampje zal gaan branden. De elementen zullen heet worden en de olie zal op temperatuur komen.

Stap 4

Wanneer de olie de gewenste temperatuur heeft bereikt, zal de thermostaat zich automatisch uitschakelen, ook het lampje zal niet meer branden.

Stap 5

Wanneer de olie onder de gewenste temperatuur zakt, zal de thermostaat automatisch aanslaan totdat de gewenste temperatuur weer is bereikt. Het gele indicatielampje zal weer aangaan.

Stap 6

De friteuse zal dit herhaaldelijk blijven doen om de juiste temperatuur te behouden.

Stap 7

Zet na gebruik de thermostaat op nul en haal de stekker uit het stopcontact.

 


Veelvoorkomende problemen

Overzicht:

Mogelijke oorzaken:

  • Controleer of de friteuse stroom krijgt, dit doet u door het stopcontact en eventuele haspel te checken. De frituurpan dient zonder andere apparaten op een groep aangesloten te worden. Doet u dit niet, dan zal de zekering in de groepenkast omslaan en kunt u de frituurpan niet gebruiken.
  • De friteuse beschikt over een maximaalbeveiliging. Deze komt in werking wanneer de olietemperatuur over de toegestane waarde van 230 graden Celsius gaat.

Als de maximaalbeveiliging wordt ingeschakeld, laat u de friteuse afkoelen. Wanneer de friteuse is afgekoeld draait u aan de achterzijde een zwart dopje los met de tekst “Reset” erboven. U ziet nu een klein rood knopje, druk deze in. De friteuse is nu gereset en klaar voor gebruik.

 

Voor extra veiligheid is er een micro switch gemonteerd aan de onderzijde van de elementunit.

 

De micro switch dient ingedrukt te zijn om de friteuse te kunnen gebruiken.Om ervoor te zorgen dat de switch ingedrukt wordt, zijn er onder het verwarmingselement 2 beugeltjes bevestigd die het element op z’n plek houden. Wanneer deze beugeltjes niet op de juiste wijze geplaatst zijn, zal de friteuse niet werken.